17 oktober 2019

Hoeveel eet mijn kat?

Ook voor katten geldt: 1,5 – 2% van het lichaamsgewicht per dag.

Omdat katten over het algemeen niet heel veel van elkaar verschillen qua gewicht, komt dat neer op ongeveer 60-80 gram per kat. Een grote actieve kat mag wel wat meer hebben, bijvoorbeeld 100 gram. Ook is het zo dat katten die worden omgezet van brokken, wat erg koolhydraatrijk is, naar vlees, in het begin erg hongerig kunnen zijn. Dan mogen ze rustig even wat meer krijgen.

Na verloop van tijd kan dan de hoeveelheid weer wat terug gebracht worden. Het gewicht van uw kat kunt u het beste in de gaten houden door te voelen op de ribben en op de rug aan de wervels.

Tussen de huid en de ribben zitten geen spieren. Alles wat daar voelbaar is, is vet. En dat mag niet meer dan een paar millimeter zijn. Ook de wervels op de rug moeten voelbaar zijn.

In het midden van de rug staan de wervels een beetje bol, dat is normaal, en deze wervels moeten ook goed voelbaar zijn. Uw kat hoort ook taille te hebben, zowel als u van boven op uw kat kijkt als wanneer u van opzij naar uw kat kijkt hoort het lendengebied slanker te zijn dan de rest.

De waardering van plutopetfood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.
× Vragen? Stuur ons een appje