17 oktober 2019

Hond omzetten op vers vlees

Er zijn eenvoudigweg twee manieren: ineens omzetten of geleidelijk omzetten. Voor een gezonde hond met een goed werkend maagdarmkanaal is het geen enkel probleem om gewoon op een dag te stoppen met brokken en de volgende dag vlees te geven. In het ergste geval heeft de hond een of twee dagen wat dunnere ontlasting of spuugt hij het een keertje uit. Maar dat gaat vanzelf over.

Voor honden met een gevoelige maag of gevoelige darmen, is het beter om het geleidelijker te doen. U begint dan met het geven van een eetlepel. Liefst niet met de brokken samen maar tussen de maaltijden door. Gaat dat goed dan geeft u een grotere hoeveelheid, ook weer niet met brokken samen. Gaat dat goed dan kunt u een maaltijd vervangen door vlees en als dat ook goed gaat geeft u 2x daags een maaltijd met vlees.

Heeft u een hond die ook niet tegen een beetje rauw vlees kan? Dan kunt u het vlees ook even koken. Vervolgens langzaam omzetten op gekookt vlees en als hij helemaal over is dan het vlees steeds minder lang koken en uiteindelijk alleen kokend water er over doen en even af laten koelen. Als dat goed gaat dan steeds een beetje gekookt vlees mengen met rauw en zo de hoeveelheid rauw vlees langzaam opvoeren.

De waardering van plutopetfood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.
× Vragen? Stuur ons een appje