17 oktober 2019

Kat omzetten op vers vlees

Katten kunnen erg lastig zijn met omzetten. Als ze eenmaal brokjes gewend zijn, willen de meeste katten niet anders meer. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Met katten is het zaak uit te zoeken wat ze willen eten. Probeer steeds kleine beetjes van verschillende smaken. Katten vinden zout lekker en vis uit blik dus vaak ook. Als ze dat willen eten kunt u er kleine beetjes vlees doorheen mengen en ze zo leren om andere dingen te eten.

Soms zijn katten zo eigenwijs dat ze het absoluut niet willen eten als er ook maar iets doorheen zit. Dan kunt u iets vlees naast hun etensbak leggen als ze eten. Dan wennen ze aan de geur en gaan het associeren met eten.

Katten vinden stukjes vlees ook vaak lekkerder dan gemalen vlees. Dus dat kunt u ook goed uitproberen. Heeft u eenmaal een paar dingen gevonden die ze eten, dan de brokjes weghalen en niet meer geven. U zult zien dat ze dan langzaam hun assortiment gaan uitbreiden.

Katten op vlees houden van variatie. Dus wissel smaken en diersoorten af. Als ze de ene dag iets niet lusten kan het best dat ze het een paar dagen later wel lusten. En ze willen graag vers eten, dus iets wat twee of drie dagen in de koelkast heeft gestaan hoeven ze soms ook niet meer.

U mag uw kat niet laten vasten. Dus als ze alleen maar brokjes wil eten dan niet zomaar geen brokjes meer geven en ze zo proberen te dwingen om vlees te eten. U mag de brokjes weghalen en als ze aan het eind van de dag niets heeft gegeten toch een halve portie brokjes geven zodat ze wel iets binnen krijgt.

De waardering van plutopetfood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.
× Vragen? Stuur ons een appje