17 oktober 2019

Waarom is het voeren van rauw vlees gezond en is alleen vlees voldoende?

De wolf geldt onbetwist als stamvader van de huidige hond. Ook wanneer tot op de dag van vandaag de domesticatie de uitwendige verschijning van de hond blijvend heeft veranderd. De soort bepalende eigenschappen van zijn voorvaderen zijn behouden gebleven. Evenals de wolf behoort de hond tot de carnivoren; een hond eet bij voorkeur vlees, maar niet uitsluitend.

De wolf voedt zich overwegend met vlees, maar ook met de ingewanden van zijn buitgemaakte prooi. Hij eet het dier als het ware compleet op, inclusieve maaginhoud. Naast dierlijk eiwit neemt hij op die manier ook koolhydraten en ballaststoffen op – een perfecte mix van voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Om voor uw soort hond een natuurlijke en gezonde voeding mogelijk te maken, mag zijn voer niet uitsluitend uit vlees bestaan, het beste is een gedeeltelijke plantaardige aanvulling.

Het meest geschikt hiervoor zijn graan- en/of groente, die snel en gemakkelijk door het vlees gemengd kunnen worden. Als alternatief kan ook gekookte rijst of groente gebruikt worden.

 

De waardering van plutopetfood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.
× Vragen? Stuur ons een appje