Mijn pup is pas 8 weken, hoe oud moet hij zijn voordat ik kan beginnen met rauw vlees voeren?

Er is geen minimum leeftijd om te beginnen met rauw voeren. Er zijn een aantal fokkers die de pups afspenen op rauwe vleesvoeding. Het beste kun je met jouw pup beginnen met KVV. Door eerst KVV te voeren kan je pup rustig wennen aan het verteren van rauwe vleesvoeding. Wanneer je BARF gaat voeren, is de compleetheid van je menu en de hardheid van de vleesbotten het belangrijkste. Bij Animal Food Express is bij elk vleesbot vermeld hoe hard het is. Voor pups zijn de vleesbotten geschikt die één tot twee botjes hebben. Vleesbotten kun je de eerste keren altijd even plat slaan met een (vlees)hamer. Pups eten gemiddeld 5% tot 10% van hun lichaamsgewicht, het is echter belangrijker om op het oog te voeren omdat iedere pup andere voedingsbehoeftes kan hebben.

HET VLEES IS BIJ AANKOMST IETS ONTDOOID, IS DAT ERG?

Het kan voorkomen bij hoge temperaturen, of het niet helemaal vol zitten van de box (waardoor er onvoldoende massa in de verpakking zit), dat het vlees iets is ontdooid.
De lege ruimte wordt altijd zo goed mogelijk opgevuld . Desondanks kan het mogelijk zijn dat het vlees een beetje zacht wordt, dit is echter niet schadelijk voor de kwaliteit en is geen gevaar voor de gezondheid van uw hond of kat.
Onze tip: na ontvangst van uw bestelling zo snel mogelijk in de vriezer leggen en na een korte periode is alles weer diep gevroren.

WORDT HET VLEES GEKOELD VERVOERD?

De producten worden op minus 26 graden diep gevroren en verpakt in een speciaal voor ons ontwikkelde box en doos.
Deze box word goed geisoleerd en zal tijdens transport 48uur bevroren blijven.
Wij streven ernaar om met PostnL binnen 2 dagen te leveren, bij aankomst is het verstandig de producten direct in de vriezer te doen.
Door dat wij zelf produceren, koelen en verpakken kunnen wij een gesloten koelketen garanderen. Zodoende is koeling tijdens het transport niet nodig.

WAAROM IS HET VOEREN VAN RAUW VLEES GEZOND EN IS ALLEEN VLEES VOLDOENDE?

De wolf geldt onbetwist als stamvader van de huidige hond. Ook wanneer tot op de dag van vandaag de domesticatie de uitwendige verschijning van de hond blijvend heeft veranderd. De soort bepalende eigenschappen van zijn voorvaderen zijn behouden gebleven. Evenals de wolf behoort de hond tot de carnivoren; een hond eet bij voorkeur vlees, maar niet uitsluitend.

De wolf voedt zich overwegend met vlees, maar ook met de ingewanden van zijn buitgemaakte prooi. Hij eet het dier als het ware compleet op, inclusieve maaginhoud. Naast dierlijk eiwit neemt hij op die manier ook koolhydraten en ballaststoffen op – een perfecte mix van voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Om voor uw soort hond een natuurlijke en gezonde voeding mogelijk te maken, mag zijn voer niet uitsluitend uit vlees bestaan, het beste is een gedeeltelijke plantaardige aanvulling.

Het meest geschikt hiervoor zijn graan- en/of groente, die snel en gemakkelijk door het vlees gemengd kunnen worden. Als alternatief kan ook gekookte rijst of groente gebruikt worden.

HOEVEEL EET MIJN KAT?

Ook voor katten geldt: 1,5 – 2% van het lichaamsgewicht per dag.
Omdat katten over het algemeen niet heel veel van elkaar verschillen qua gewicht, komt dat neer op ongeveer 60-80 gram per kat. Een grote actieve kat mag wel wat meer hebben, bijvoorbeeld 100 gram. Ook is het zo dat katten die worden omgezet van brokken, wat erg koolhydraatrijk is, naar vlees, in het begin erg hongerig kunnen zijn. Dan mogen ze rustig even wat meer krijgen.
Na verloop van tijd kan dan de hoeveelheid weer wat terug gebracht worden. Het gewicht van uw kat kunt u het beste in de gaten houden door te voelen op de ribben en op de rug aan de wervels.
Tussen de huid en de ribben zitten geen spieren. Alles wat daar voelbaar is, is vet. En dat mag niet meer dan een paar millimeter zijn. Ook de wervels op de rug moeten voelbaar zijn.
In het midden van de rug staan de wervels een beetje bol, dat is normaal, en deze wervels moeten ook goed voelbaar zijn. Uw kat hoort ook taille te hebben, zowel als u van boven op uw kat kijkt als wanneer u van opzij naar uw kat kijkt hoort het lendengebied slanker te zijn dan de rest.

AARDAPPELEN IN HET HONDENVOER?

Op zich is dat niet wat je verwacht. Wolven eten geen aardappelen. Het kan voor sommige honden echter wel goed zijn om wat extra koolhydraten binnen te krijgen. Teven die pups hebben en veel melk moeten geven kunnen wel wat koolhydraten gebruiken en ook jonge honden die veel bewegen en erg mager blijven, hebben ook behoefte aan koolhydraten. Op zich eten wolven ook wel wat aan koolhydraten. En het kan zeker geen kwaad. Alleen honden die gemakkelijk te dik worden kun je beter geen koolhydraten geven.
Rijst wordt dan veel gebruikt als koolhydraatbron, maar veel honden kunnen rijst niet zo goed verteren. Pasta en haver bevat gluten en dat willen we juist liever niet. En dan zijn aardappelen voor honden die daar niet allergisch voor zijn een prima koolhydraatbron. Het ontloopt rijst niet erg aan voedingswaarde, maar bevat veel minder fosfor.

BELANGRIJKE TIPS BIJ HET OVERSTAPPEN VAN BROKKEN OP VERS VLEES

Stel dat u erover na zit te denken om over te stappen op vers vlees i.p.v. brokken. Dit kan omdat de hond de brokken bijvoorbeeld slechts zeer tijdelijk lekker vindt.
Als de hond verder gezond is kun de hond meteen omgezet worden op vlees, maar het kan ook geleidelijk aan.
Als u het geleidelijk aan wilt doen kunt u het beste beginnen met een keer een eetlepel vlees tussendoor te geven. Liever niet mengen met de brokken, dan wordt het niet goed verteerd.
De volgende dag geeft u dan een halve maaltijd vlees, ook weer tussendoor en niet gemengd met brok en de derde dag kunt u een maaltijd vervangen door vlees.
Dat eventueel een paar dagen en dan uiteindelijk beide maaltijden vervangen door vlees.

KAT OMZETTEN OP VERS VLEES

Katten kunnen erg lastig zijn met omzetten. Als ze eenmaal brokjes gewend zijn, willen de meeste katten niet anders meer. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Met katten is het zaak uit te zoeken wat ze willen eten. Probeer steeds kleine beetjes van verschillende smaken. Katten vinden zout lekker en vis uit blik dus vaak ook. Als ze dat willen eten kunt u er kleine beetjes vlees doorheen mengen en ze zo leren om andere dingen te eten.
Soms zijn katten zo eigenwijs dat ze het absoluut niet willen eten als er ook maar iets doorheen zit. Dan kunt u iets vlees naast hun etensbak leggen als ze eten. Dan wennen ze aan de geur en gaan het associeren met eten.
Katten vinden stukjes vlees ook vaak lekkerder dan gemalen vlees. Dus dat kunt u ook goed uitproberen. Heeft u eenmaal een paar dingen gevonden die ze eten, dan de brokjes weghalen en niet meer geven. U zult zien dat ze dan langzaam hun assortiment gaan uitbreiden.
Katten op vlees houden van variatie. Dus wissel smaken en diersoorten af. Als ze de ene dag iets niet lusten kan het best dat ze het een paar dagen later wel lusten. En ze willen graag vers eten, dus iets wat twee of drie dagen in de koelkast heeft gestaan hoeven ze soms ook niet meer.
U mag uw kat niet laten vasten. Dus als ze alleen maar brokjes wil eten dan niet zomaar geen brokjes meer geven en ze zo proberen te dwingen om vlees te eten. U mag de brokjes weghalen en als ze aan het eind van de dag niets heeft gegeten toch een halve portie brokjes geven zodat ze wel iets binnen krijgt.

HOND OMZETTEN OP VERS VLEES

Er zijn eenvoudigweg twee manieren: ineens omzetten of geleidelijk omzetten. Voor een gezonde hond met een goed werkend maagdarmkanaal is het geen enkel probleem om gewoon op een dag te stoppen met brokken en de volgende dag vlees te geven. In het ergste geval heeft de hond een of twee dagen wat dunnere ontlasting of spuugt hij het een keertje uit. Maar dat gaat vanzelf over.
Voor honden met een gevoelige maag of gevoelige darmen, is het beter om het geleidelijker te doen. U begint dan met het geven van een eetlepel. Liefst niet met de brokken samen maar tussen de maaltijden door. Gaat dat goed dan geeft u een grotere hoeveelheid, ook weer niet met brokken samen. Gaat dat goed dan kunt u een maaltijd vervangen door vlees en als dat ook goed gaat geeft u 2x daags een maaltijd met vlees.
Heeft u een hond die ook niet tegen een beetje rauw vlees kan? Dan kunt u het vlees ook even koken. Vervolgens langzaam omzetten op gekookt vlees en als hij helemaal over is dan het vlees steeds minder lang koken en uiteindelijk alleen kokend water er over doen en even af laten koelen. Als dat goed gaat dan steeds een beetje gekookt vlees mengen met rauw en zo de hoeveelheid rauw vlees langzaam opvoeren.

Kan ik de diepvriesproducten in de magnetron ontdooien?

Nee, voor het behoud van de voedingswaarde geven wij het advies om de producten volgens ons advies te ontdooien.

Kan ik de producten ook zelf eten?

Nee, onze producten zijn niet geschikt voor humane consumptie.

Is het voeren van rauwe vleesvoeding duurder dan brokvoeding?

Dit kan, maar is niet altijd zo. Een kwalitatief goede brok kan zo duurder zijn dan het geven van rauwe vleesvoeding, terwijl een goedkopere brok minder duur kan zijn dan het voeren van rauwe vleesvoeding.

Is het geven van rauwe vleesbotten niet gevaarlijk doordat het bot kan splinteren?

Doordat het vleesbot rauw en niet te hard is splintert het niet, als het bot te hard is, als het bot verhit is, of verhit is geweest dan kan het bot gaan splinteren. Het geven van geschikte rauwe botten is dus niet gevaarlijk.

Hoe moet ik mijn huisdier voeren als ik op vakantie ben en geen vriezer kan gebruiken?

Er zijn meerdere manieren waarop je je huisdier kunt voeren op vakantie. De meeste gebruikte manier is het voeren van houdbare worsten. Deze worsten bevatten veelal een groot aandeel aan vlees en zijn buiten de koelkast maanden houdbaar. Eventueel kan je ook kiezen om blikvoer mee te nemen of om brokjes te geven. Wanneer je hiervoor kiest let er dan wel op dat het product een groot aandeel aan vlees bevat.

Kan ik meerdere merken Barf voeren?

Ja dit kan zeker! Het is belangrijk om minimaal 5 verschillende diersoorten te voeren in 2 weken tijd, waarvan 1 vissoort. Dit om tekorten te voorkomen.

Mijn kat eet het rauwe vlees niet, moet ik terug op brokken overstappen?

Bij katten komt het vaker voor dat ze wat lastiger zijn met eten, maar dit betekent niet dat je helemaal moet stoppen met het voeren van vers vlees. Je kunt proberen om een ander diersoort te voeren. Katten mogen niet vasten, dat kan erg gevaarlijk zijn omdat er dan een risico bestaat dat er leververvetting optreedt. Als je kat geen vlees eet kun je het vlees iets verwarmen (als het vlees geen bot bevat), de kans is groot dat je kat dit dan wel eet.

HOEVEEL VERS VLEES MOET IK MIJN HOND OF KAT GEVEN?

Dit is de meest gestelde vraag die wij krijgen bij Pluto Petfood. Daarom hebben wij hieronder een handig overzicht gemaakt met hoeveel vers vlees je aan jouw dier kunt geven. Let op: dit zijn slechts richtlijnen om mee te beginnen, mocht jouw dier iets gaan afvallen of aankomen dan kan je altijd minder of meer vlees gaan geven.


Volwassen hond
25 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 1 of 2 maaltijden per dag
Actieve of kleine honden
35 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 1 of 2 maaltijden per dag
Puppies tot 4 maanden
50 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 4 maaltijden per dag
Puppies 4-7 maanden
40 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 3 maaltijden per dag
Puppies 7-12 maanden
30 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 2 maaltijden per dag
Drachtige en lacterende honden
35 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 1 of 2 maaltijden per dag
  
Volwassen kat
35 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 2 of 3 maaltijden per dag
Kittens
90 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 4 maaltijden per dag
Drachtige en lacterende katten
70 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 2 of 3 maaltijden per dag

voor 16:00 besteld is morgen in huis
De waardering van plutopetfood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 23 reviews.
× Vragen? Stuur ons een appje