Mijn pup is pas 8 weken, hoe oud moet hij zijn voordat ik kan beginnen met rauw vlees voeren?

Er is geen minimum leeftijd om te beginnen met rauw voer. Er zijn een aantal fokkers die de pups afspenen op rauwe vleesvoeding. Het beste kunt u met uw pup beginnen met KVV. Door eerst KVV te voeren kan uw pup rustig wennen aan het verteren van rauwe vleesvoeding. Wanneer u BARF gaat voeren, is de compleetheid van uw menu en de hardheid van de vleesbotten het belangrijkste. Bij Animal Food Express is bij elk vleesbot vermeld hoe hard het is. Voor pups zijn de vleesbotten geschikt die één tot twee botjes hebben. Vleesbotten kunt u de eerste keren altijd even plat slaan met een (vlees)hamer. Pups eten gemiddeld 5% tot 10% van hun lichaamsgewicht, het is echter belangrijker om op het oog te voeren omdat iedere pup andere voedingsbehoeftes kan hebben.

HET VLEES IS BIJ AANKOMST IETS ONTDOOID, IS DAT ERG?

Het kan voorkomen bij hoge temperaturen, of het niet helemaal vol zitten van de box (waardoor er onvoldoende massa in de verpakking zit), dat het vlees iets is ontdooid.
De lege ruimte wordt altijd zo goed mogelijk opgevuld . Desondanks kan het mogelijk zijn dat het vlees een beetje zacht wordt, dit is echter niet schadelijk voor de kwaliteit en is geen gevaar voor de gezondheid van uw hond of kat.
Onze tip: na ontvangst van uw bestelling zo snel mogelijk in de vriezer leggen en na een korte periode is alles weer diep gevroren.

WORDT HET VLEES GEKOELD VERVOERD?

De producten worden op minus 26 graden diep gevroren en verpakt in een speciaal voor ons ontwikkelde box en doos.
Deze box word goed geïsoleerd en zal tijdens transport 48 uur bevroren blijven.
Wij streven ernaar om met PostNL binnen 2 dagen te leveren, bij aankomst is het verstandig de producten direct in de vriezer te doen.
Door dat wij zelf produceren, koelen en verpakken kunnen wij een gesloten koelketen garanderen. Zodoende is koeling tijdens het transport niet nodig.

WAAROM IS HET VOEREN VAN RAUW VLEES GEZOND EN IS ALLEEN VLEES VOLDOENDE?

De wolf geldt onbetwist als stamvader van de huidige hond. Ook wanneer tot op de dag van vandaag de domesticatie, de uitwendige verschijning van de hond blijvend heeft veranderd. De soort bepalende eigenschappen van zijn voorvaderen zijn behouden gebleven. Evenals de wolf behoort de hond tot de carnivoren; een hond eet bij voorkeur vlees, maar niet uitsluitend.

De wolf voedt zich overwegend met vlees, maar ook met de ingewanden van zijn buitgemaakte prooi. Hij eet het dier als het ware compleet op, inclusief maaginhoud. Naast dierlijk eiwit neemt hij op die manier ook koolhydraten en ballaststoffen op – een perfecte mix van voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Om voor uw soort hond een zo natuurlijke en gezonde voeding mogelijk te maken, mag zijn voer niet uitsluitend uit vlees bestaan, het beste is een gedeeltelijke plantaardige aanvulling.

Het meest geschikt hiervoor zijn graan- en/of groente, die snel en gemakkelijk door het vlees gemengd kunnen worden. Als alternatief kan ook gekookte rijst of groente gebruikt worden.

HOEVEEL EET MIJN KAT?

Voor katten geldt: 1,5 – 2% van het lichaamsgewicht per dag.
Omdat katten over het algemeen niet heel veel van elkaar verschillen qua gewicht, komt dat neer op ongeveer 60-80 gram per kat. Een grote actieve kat mag wel wat meer hebben, bijvoorbeeld 100 gram. Ook is het zo dat katten die worden omgezet van brokken, wat erg koolhydraatrijk is, naar vlees, in het begin erg hongerig kunnen zijn. Dan mogen ze zeker even wat meer krijgen.
Na verloop van tijd kan dan de hoeveelheid weer wat terug gebracht worden. Het gewicht van uw kat kunt u het beste in de gaten houden door te voelen op de ribben en op de rug aan de wervels.
Tussen de huid en de ribben zitten geen spieren. Alles wat daar voelbaar is, is vet. Dat mag niet meer dan een paar millimeter zijn. Ook de wervels op de rug moeten voelbaar zijn.
In het midden van de rug staan de wervels een beetje bol, dat is normaal, deze wervels moeten ook goed voelbaar zijn. Uw kat hoort ook taille te hebben, zowel als u van boven op uw kat kijkt als wanneer u van opzij naar uw kat kijkt hoort het lendengebied slanker te zijn dan de rest.

AARDAPPELEN IN HET HONDENVOER?

Het kan voor sommige honden goed zijn om wat extra koolhydraten binnen te krijgen. Teven die pups hebben en veel melk moeten geven, kunnen wel wat koolhydraten gebruiken en ook jonge honden die veel bewegen en erg mager blijven, hebben ook behoefte aan koolhydraten. Alleen honden die gemakkelijk te dik worden kunt u beter geen koolhydraten geven.
Rijst wordt veel gebruikt als koolhydraatbron, maar veel honden kunnen rijst niet zo goed verteren. Pasta en haver bevat gluten en dat willen we juist liever niet aan onze hond geven. Dan zijn aardappelen voor honden die daar niet allergisch voor zijn een prima koolhydraatbron. Het ontloopt rijst niet heel erg aan voedingswaarde en bevat veel minder fosfor.

BELANGRIJKE TIPS BIJ HET OVERSTAPPEN VAN BROKKEN OP VERS VLEES

Stel dat u erover na zit te denken om over te stappen op vers vlees i.p.v. brokken, bijvoorbeeld omdat uw hond de brokken slechts zeer tijdelijk lekker vindt. Als uw hond verder gezond is, dan kan de hond meteen beginnen aan vlees voer, maar het kan ook geleidelijk aan gegeven worden.

KAT OMZETTEN OP VERS VLEES

Katten kunnen erg lastig zijn met de transitie van normaal voer naar vers vlees. Als ze eenmaal brokjes gewend zijn, willen de meeste katten niet anders meer. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Met katten is het zaak uit te zoeken wat ze graag willen eten. Probeer steeds kleine beetjes van verschillende smaken. Katten vinden zout lekker en hierdoor vis uit blik dus vaak ook. Als ze dat willen eten kunt u er kleine beetjes vlees doorheen mengen en ze zo leren om andere dingen te eten.
Soms zijn katten zo eigenwijs dat ze het absoluut niet willen eten als er ook maar iets doorheen zit. Dan kunt u iets vlees naast hun etensbak leggen als ze eten. Dan wennen ze aan de geur en gaan het associëren met eten.
Katten vinden stukjes vlees ook vaak lekkerder dan gemalen vlees. Dus dat kunt u ook goed uitproberen. Heeft u eenmaal een paar dingen gevonden die ze eten, dan kunt u de brokjes weghalen en deze niet meer geven. U zult zien dat ze dan langzaam hun smaakpalet gaan uitbreiden.
Katten die vers vlees eten houden van variatie, dus wissel smaken af. Als ze de ene dag iets niet lusten kan het best dat ze het een paar dagen later wel lusten. Ze willen graag vers eten, dus iets wat twee of drie dagen in de koelkast heeft gestaan hoeven ze soms ook niet meer.
U mag uw kat niet laten vasten. Dus als ze alleen maar brokjes wil eten dan kunt u niet zomaar geen brokjes meer geven en ze zo proberen te dwingen om vlees te eten. U kunt wel proberen de brokjes weg te halen en als ze aan het eind van de dag niets heeft gegeten toch een halve portie brokjes geven zodat ze wel iets binnen krijgt.

HOND OMZETTEN OP VERS VLEES

Er zijn eenvoudigweg twee manieren: het voer in een keer omzetten of het voer geleidelijk omzetten. Voor een gezonde hond met een goed werkend maagdarmkanaal is het geen enkel probleem om gewoon op een dag te stoppen met brokken en de volgende dag vlees te geven. In het ergste geval heeft de hond een of twee dagen een wat dunnere ontlasting of spuugt hij het een keertje uit, dit gaat vanzelf over.
Voor honden met een gevoelige maag en/of gevoelige darmen, is het beter om het geleidelijker te doen.
Heeft u een hond die ook niet tegen een klein beetje rauw vlees kan? Dan kunt u het vlees ook even koken. Vervolgens kunt u uw hond langzaam omzetten op gekookt vlees en als hij helemaal gewend is dan het vlees steeds minder lang koken en uiteindelijk alleen kokend water er over heen doen en even af laten koelen. Als dat goed gaat dan steeds een beetje gekookt vlees mengen met rauw en zo de hoeveelheid rauw vlees langzaam opvoeren.

Kan ik de diepvriesproducten in de magnetron ontdooien?

Nee, voor het behoud van de voedingswaarde geven wij het advies om de producten volgens ons advies te ontdooien.

Kan ik de producten ook zelf eten?

Nee, onze producten zijn niet geschikt voor humane consumptie.

Is het voeren van rauwe vleesvoeding duurder dan brok voeding?

Dit kan, maar is niet altijd zo. Een kwalitatief goede brok kan duurder zijn dan het geven van rauwe vleesvoeding, terwijl een goedkopere brok minder duur kan zijn dan het voeren van rauwe vleesvoeding.

Is het geven van rauwe vleesbotten niet gevaarlijk doordat het bot kan splinteren?

Doordat het vleesbot rauw en niet te hard is splintert het niet. Als het bot te hard is en/of als het bot verhit is (of verhit geweest) dan kan het bot gaan splinteren. Het geven van geschikte rauwe botten is dus niet gevaarlijk.

Hoe moet ik mijn huisdier voeren als ik op vakantie ben en geen vriezer kan gebruiken?

Er zijn meerdere manieren waarop u uw huisdier kunt voeren op vakantie. De meest gebruikte manier is het voeren van houdbare worsten. Deze worsten bevatten veelal een groot aandeel aan vlees en zijn buiten de koelkast maanden houdbaar. Eventueel kunt u ook kiezen om blikvoer mee te nemen of om brokjes te geven.

Kan ik meerdere merken BARF voeren?

Ja dit kan zeker! Het is belangrijk om minimaal 5 verschillende diersoorten te voeren in 2 weken tijd, waarvan 1 vissoort. Dit om tekorten te voorkomen.

Mijn kat eet het rauwe vlees niet, moet ik terug op brokken overstappen?

Bij katten komt het vaker voor dat ze wat lastiger zijn met eten, maar dit betekent niet dat u helemaal moet stoppen met het voeren van vers vlees. U kunt proberen om een ander diersoort te voeren. Katten mogen niet vasten, dat kan erg gevaarlijk zijn omdat er dan een risico bestaat dat er leververvetting optreedt. Als uw kat geen vlees eet kunt u het vlees iets verwarmen (als het vlees geen bot bevat), de kans is groot dat uw kat dit dan wel eet.

HOEVEEL VERS VLEES MOET IK MIJN HOND OF KAT GEVEN?

Dit is de meest gestelde vraag die wij krijgen bij PlutoPetfood. Daarom hebben wij hieronder een handig overzicht gemaakt met hoeveel vers vlees u aan uw dier kunt geven. Let op: dit zijn slechts richtlijnen om mee te beginnen, mocht uw dier iets gaan afvallen of aankomen dan kunt u altijd minder of meer vlees gaan geven.


Volwassen hond
25 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 1 of 2 maaltijden per dag
Actieve of kleine honden
35 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 1 of 2 maaltijden per dag
Puppies tot 4 maanden
50 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 4 maaltijden per dag
Puppies 4-7 maanden
40 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 3 maaltijden per dag
Puppies 7-12 maanden
30 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 2 maaltijden per dag
Drachtige en lacterende honden
35 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 1 of 2 maaltijden per dag
  
Volwassen kat
35 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 2 of 3 maaltijden per dag
Kittens
90 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 4 maaltijden per dag
Drachtige en lacterende katten
70 gram per kg lichaamsgewicht
Verdeeld over 2 of 3 maaltijden per dag

voor 15:30 besteld is morgen in huis
De waardering van plutopetfood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 41 reviews.
× Vragen? Stuur ons een appje